?

Hvordan kan jeg få flere klemmer og gruppeklemmer?

Annet 24 . 25 Oktober 2019
Spørsmål

Har du noen tips til hvordan man kan få flere klemmer og gruppeklemmer? Nærheten og fellesskapet er noe av det jeg savner mest fra jeg gikk på Folkehøyskole. Jeg er så redd for å ikke kunne møte på det igjen, og spesielt når jeg skal starte å jobbe.

Annet (24)
Klinisk sosionom svarer
Hei

For et herlig spørsmål! Jeg også vil ha gruppeklem. Jeg tror flere vil det! Det er bra for vår psykiske helse å føle ømhet for andre (og for oss selv). Det utløser oxytocin som er hormonet for ro og velvære.

Folkehøyskoler er lagt opp til nettopp nærhet og fellesskap, ved at man bor tett og blir presset inn i fellesskapet. I verden utenfor er det dessverre mindre slik press og vi blir nødt til å ivareta vårt behov for nærhet og fellesskap selv. 

Hvor kan du finne tilhørighet og nærhet? Finnes det organisasjoner, idrettslag,  eller foreninger som kan være noe for deg? Sjekk her for mer informasjon om din samskipnads tilbud. Det er lettere å oppnå nærhet i litt mindre grupper som møtes på en jevnlig basis.

Nærhet avhenger også av i hvilken grad vi tør å åpne oss for andre. Vi knytter oss lettere til andre mennesker dersom vi tør å vise hvilke følelser vi har. Kanskje det er et råd å ta med deg inn i jobbtilværelsen? Kan du invitere kolleger med på aktiviteter som åpner for mer enn bare "jobbsnakk"? Kino eller teater for eksempel, eller hva med å starte en bokklubb eller andre aktiviteter som har faste møtepunkter?

Her får du en god klem!

 

 

Vennlig hilsen klinisk sosionom 

Finner du ikke det du leter etter?